×

Consultative selling - Advanced

Wil je weten hoe je nóg succesvoller kunt worden in de verkoop van technologische oplossingen? Dan is deze training iets voor jou. Met praktische cases ga je aan de slag met de identificatie van de klantbehoefte en het verkoopproces. Je raakt vertrouwd met ‘value based’ en 'consultatieve' verkoop, evaluatie van investeringsbeslissingen, effectief navigeren in de klantorganisatie en het uitwerken van een goede win-strategie.  De waarde voor jouw eigen verkooppraktijk? Hogere scoringskansen, hoger financieel rendement én een hogere klanttevredenheid. 

De training wordt gegeven door een zeer ervaren 'value salesman'. Gepokt en gemazeld in de praktijk bij toonaangevende (internationale) ondernemingen. Vakinhoudelijk én didactisch volgens de hoogste standaarden.  

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor sales engineers, account- en salesmanagers in een business-to-business omgeving. 

 

De volgende onderwerpen komen aan de orde

 • Integraal verkoopproces en mindset
 • Identificatie van klantbehoeften
 • Verkoopmethodiek SPECHT: van klantbehoefte naar oplossingen
 • Verkoopplanning
 • Synergie door teamselling
 • Navigeren in de klantorganisatie
 • Evaluatie van investeringsbeslissingen
 • Opbouw van een professionele waardepropositie
 • Door deelnemers ingebrachte praktijkcases

 

Jouw opbrengst:

 • Vaardigheid in het doorgronden van de klantbehoeften, klantproblemen en de effecten en consequenties daarvan
 • Vaardigheid in het concreet maken van een ‘toegevoegde waarde’ voorstel voor de klant
 • Met vertrouwen een klantpresentatie ingaan
 • Een concreet actieplan voor jouw eigen praktijk
 • Je levert een significante bijdrage aan hogere scoringskansen voor jouw bedrijf én een hogere klanttevredenheid

 

Data en locatie 

3 aaneengesloten dagen van 08.30 tot 17.00 uur, en 1 aansluitende avond van 17.00 tot 22.00 uur.  Deze training heeft verschillende startmomenten in het voorjaar en najaar van 2019, op verschillende locaties in Nederland.

 

Open inschrijving en in-company training. 

De training Consultative selling - Advanced' heeft een open inschrijving. Een gedegen intake voorafgaand aan de training met de deelnemers stelt de trainer in staat om specifieke leerwensen zo veel mogelijk mee te nemen. Deze training kan ook als 'in-company training' gegeven worden. Geheel op maat voor een onderneming/team, afgestemd op de dynamiek en product/marktcombinaties van een onderneming. On-the-job coaching van sales professionals en sales managers/directors behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Het minimum aantal deelnemers aan een open training is 5, maximaal 8.    

 

Aanvullende modules

De training 'Consultative selling - advanced' verschaft de sales professional een goede basis voor waardegericht, consultatief verkopen. Bos Business Training biedt daarnaast verschillende verdiepende, specialistische trainingsprogramma's. Voorbeelden van onderwerpen: (strategisch) accountmanagement, accountplanning, team selling en sales management. Deze programma's verzorgen wij in de vorm van maatwerk, in-company, afgestemd op de unieke situatie van een specifieke onderneming / team.    

 

Meer informatie

Voor meer informatie en het maken van een kennismakingsafspraak kunt u contact opnemen met Peter Bos. Per mail (info@bospm.nl) of via het contactformulier op deze website. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 06-40719970.

Bos Business Training. Maatwerk trainingen op het gebied van leiderschap en adviserende / value based verkoop, in de sector industrie en techniek. Volledig afgestemd op de specifieke ontwikkelingsbehoefte.

TOP